Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2024/09/24

Presentació del llibre Sota la figuera, homenatge a Enric Larreula

L’Agrícol acull la presentació del llibre Sota la figuera, publicat per Voliana Edicions, sobre converses a tres veus entre Jessica Neuquelman, David Vila i Ros i Enric Larreula. L’acte comptarà amb Jaume Marfany, president de la CAL, la Jess i el David, que se’l coneix com els Llenguaferits, un parell de bojos pel català i per les llengües que recorren el país compartint la seva passió mitjançant llibres, espectacles, conferències i activitats de tota mena i l’Enric Larreula, escriptor i professor cabdal per a l’ensenyament en català, molt estimat en el món educatiu i en el panorama cultural del país.


L’acte se celebrarà el dimecres 25 de setembre, a les 19h, a la sala Sara Kirchner de L’Agrícol, Vilafranca del Penedès, en un acte organitzat per la Secció literària de l’entitat.

 

El llibre Sota la figuera, Converses a tres veus sobre el poc que sabem i el moltíssim que no sabem, és el fruit d’hores de conversa de tres amics, l’escriptor, professor i il·lustrador Enric Larreula i els divulgadors del català i escriptors Jessica Neuquelman i David Vila i Ros, sota la figuera de Can Formiga. Recull el fruit d’hores de compartir dubtes sobre la vida, d’aquesta i fins i tot de l’altra, de retalls de l’experiència personal i de l’evolució del context social i lingüístic. Tot plegat és un homenatge a la figura de l’Enric Larreula.

 

Enric Larreula (Barcelona, 1941), Creu de Sant Jordi al 2022, és escriptor, va ser professor de didàctica de la llengua a la UAB, il·lustrador i autor de més d’un centenar de llibres d’assaig, d’ensenyament, de poesia i de narrativa per a grans i petits.

Jessica Neuquelman (Dunkerque, 1983) és filòloga, traductora, professora de llengües, activista per la llengua i una enamorada del català.

David Vila i Ros (Sabadell, 1977) és escriptor i professor i és autor de llibres de narrativa per a grans i menuts, de poesia i d’assaig i reflexió lingüística.